Haha!


Onsdag

Hallå! Den här dagen har varit riktigt bra faktist! Det visade sig imorse att vi hade sovmorgon till klockan 9 så jag satt i ungefär 45 minuter och jobbade på religionen. Blev klar idag och lämnade in! Första lektionen var spanska, då vi hade glosförhör som jag klarade galant tror jag, det kändes bra! Sen fick vi sluta och då kollade vi en stund på småbarnens talangjakt! Sen hade vi SO där jag fortsatte med arbetet, då blev jag i princip klar, skulle bara klistra in bilder. Sen hade vi matte där vi inte gjorde något alls typ, eftersom båda lärarna hade nationella prov med några. Sen hade vi lunch, det var potatisgratäng och rostbiff, gott! Sen hade vi slöjd där jag sydde ihop min tröja, är nästan klar nu! Sen hade vi SO där jag satte in bilderna och lämnade in mitt arbete! Lämnade in månadens uppdrag också, nu är jag klar med allt! Så jävla skönt! :D Sen ikväll ska jag troligtvis ut med Saga och ha skoj! Hoppas ni får en bra kväll!

Tack Jenny!

Fick detta urgulliga av Jenny tidigare idag om idag när vi dansade!

image423

Valborg imorgon!

JA! Imorgon är sista dagen i skolan innan långhelg, och imorgon är det också valborg! Vad ska ni göra då? Jag antar att jag skuttar ut på någon fest tillsammans med Saga och alla andra kanske, jag förväntar mig något riktigt roligt imorgon!

Tisdag

Idag har vi dansat hela dagen i skolan! Vi började klockan 10 men jag och Saga gick till skolan vid 9 för att plugga religion. Jonathan Näslund och hans partner kom till skolan för att lära oss danserna bugg, foxtrot och wienervals. Vi började med bugg vilket var sjukt roligt! När vi hade lärt oss stegen så hade vi tävling, hela klassen där jag och Saga vann! Bugg var verkligen jätteroligt! Sen efter luch hade vi foxtrot då jag fram för allt dansade med Jasmine vilket var jätteroligt också eftersom vi hade sån inlevelse! Vi kom 2:a i den tävlingen! :) Sen efter det hade vi en kort rast och den lärde vi oss wienervals, vilket hade sjukt enkla steg som jag sen var tvungen att lära alla killar jag dansade med! Haha, de kunde bara gå med samma fot hela tiden!? Sen på tävlingen dansade jag med Callmar och då åkte vi ut först, haha :) Sen efter det slutade vi vid två, alltså två timmar för tidigt, och då så satte jag, Saga och Linnea oss i klassrummet och pluggade ännu mer religion, Linnea satt till ungefär klockan halv 5 tror jag och jag och Saga gick vid halv sex då vi trodde att larmet gick, haha!

Under rasterna idag så dansade jag och Saga våra danser ifrån danscenter i showjazz, haha det var jätteroligt! Hoppas ni haft en bra tisdag som jag! Ha det!

American Idol

Hallå, sitter och kollar på American Idol, jag har följt det sen första början och därför har jag följt de som har gått vidare. Blev helt "kär" i en grym kille som bodde i sin bil, eftersom han inte hade någonstans att ta vägen som sålde den när han gick vidare till hollywood. Men han åkte ut idag, och han blev så ledsen, och jag blev så ledsen, vart ska han ta vägen nu? Det var Idol som gjorde han lycklig, men nu har han ingenting kvar. Usch, jag tycker riktigt synd om honom. Jag hoppas han får det bra i framtiden och hoppar på att han lyckas inom musiken, han var grym!




Jag är glad!

Ja, jag är glad! Jag gjorde klart mitt månadens uppdrag i No för inte så länge sedan och nu har jag lagt in massa låtar på en skiva till imorgon så jag och Saga kan öva lite danser som vi gjort. Allting känns så himla bra nu, ville bara säga det, awiie!

Måndag

Då var det måndag igen, vecka 18! Inte långt kvar nu, jag är så lycklig! Idag har varit en bra dag, jag är snart klar med kristendomen nu också, och snart ska jag börja på månadens uppdrag i NO. vet ej hur det kommer bli dock :P Efter skolan gick jag hem och pluggade religion, sen hämtade jag Tindra i balingsnäs, och sen gick vi ner till mellansjö och köpte varsin glass. Det slutade med att hon åt upp min och jag hennes eftersom hon tyckte att min Magnum var godare än hennes piggelin, haha. Sen pluggade jag ännu lite mer när Therese hade kommit hem och sen käkade jag mat. Och nu sitter jag här och ska snart ta arslet hur vagnen och börja plugga.

Imorgon har vi sovmorgon till klockan tio, men den tiden tänker jag utnyttja till religionen så jag tänker komma till skolan vid nio och börja. Shit vad jag är bra, eller? Haha, sen så klockan tio ska vi börja dansa, vals inför balen! Eftersom förra tisdagen blev dans med mig och Saga och cowboydansen, men imorgon är Jonathan frisk så då ska vi dansa vals, bugg och nåt mer. Haha så roligt! Vi slutar två timmar tidigare då också så då ska jag, Saga och Martina tror jag sätta oss och göra religion igen. Hoppas ni får en fortsatt bra måndag!

Hurtbulle

Kom precis hem från en timmas promenad ungefär. Förstår inte hur jag orkar, jag är ju så himla trött idag! Men jag satte mig en stund ute på en bänk och pluggade teknik, jag får in mer i en lugn miljö, ute alltså, för här inne är det småbarn och en irriterade syster på 14 år. Det känns i vaderna efter ett tag att man gått, men det går fort över när man kommer in igen, haha! Ska snart se det nya programmet där personer måste säga sanningen för att vinna pengar, och det är inga lätta frågor de ställer. De kan till en kille vara: "gillar du att klä dig i tjejkläder?!" haha, och då kanske han älskar att göra det, och måste säga sanningen. Det kan också vara frågor: "har du varit otrogen i ditt nuvarande förhållande" Usch, kan  inte vara roligt asså. Ne, nu måste jag sluta skriva, sov så gott inatt.

Lockdagar

Hittade en gammal bild på mig, från 2006 tror jag, då jag brukade locka håret, förstår inte hur jag  orkade, för jag har väldigt tjockt hår så det tog tid. Orkade inte hela håret iallafall så jag brukade fuska längst upp, haha.

image422

Tung dag

Idag har jag skrivit ca 3 sidor om hinduismen och kristendomen. Och så har jag läst igenom kapitlet science fiction i teknikboken. Måste plugga ännu mer snart om jag ska klara läxförhöret i teknik imorgon. Men jag har också hunnit varit ute och gått idag, men jag mötte Tindra, Bella och Kjelle på vägen så jag följde med dom hem och där fick jag plättar av Bella och Tindras mormor! Rikigt gott, dock hade jag ätit lunch precis innan så jag orkade inte så mycket. Sen föjde jag med ner till holken med pappa och Therese, Tindra och Bella för att hämta lite grejer från igår, sen åkte vi hem. Men jag hann inte gå inte och sätta mig för att jag, Tindra och Bella skulle ut och cykla direkt, fast jag gick. Vi hann ner till dagis och gungade ett litet tag och sen gick vi hem igen för att det började bli sent för dom. Vi kom hem för en halvtimme sen. När vi kom hem satte jag mig med tekniken igen och försökte förstå, men jag är hängig och jättetrött idag, skakar ovanligt mycket i hela kroppen och har inte ork till mycket just nu. Idag är en sån dag då allt känns tungt helt enkelt. Jag kommer troligtvis tillbaka imorgon, får vi hoppas :)

Idol bilder

Här får ni tre bilder från igår, tog inte många eftersom det inte fanns så mycket att ta kort på, en folkmassa? Det kom en helikopter med en kamera på och filmade uppifrån, som det alltid har gjort, vi tjoade och skrek och vinkade till den, lite läskigt ibland bara då den kom väldigt lågt mot oss.

image418 image419 image420

Söndag

Hallå! Vi hamnade i kön till Idol igår vid halv 9. Jag köpte en god frukost på vägen dit på pressbyrån. En ciabatta, te, smörgås, juice och sen fick jag en tidning på köptet! Haha. Jasmine ville ha den så hon fick den. Iallafall, när vi kom dit var det sjukt lång kö, solen stekte och jag brände mig, fick typ märken efter solglasögonen också. Jag stog tillsammans med Jasmine, Saga, Hanna och Linnea i kön i ca, 3 timmar. Sen drog Hanna och Linnea hem för de orkade inte stå kvar. Jag skulle ha dragit vid halv tre, och jag hoppades att de hunnit in då, men icke. Efter fyra timmar drog jag också hem. Saga och Jasmine stog i kön i ca. åtta timmar, innan de bara kom in i huset! Haha, de var så duktiga! Jag åkte iallafall hem och gjorde mig iordning inför kvällen då Therese skulle ha sitt 40-års kalas. De befann sig på holken och det var riktigt trevligt, det kom ca 50 personer. Vi käkade nåt italienskt tror jag, buffé iallafall! De hade massa rolika lekar och sånger och grejer. Jag, Kaisa, Bella och Tindra var de enda barnen. Senare på kvällen cyklade jag och Kaisa hem på Therese cykel,j jag var vaken ca. en timme från det att jag kom hem, sen somnade jag till en film. Pappa och de andra kom hem vid 3, halv 4, och min käre pappa var ganska full.. Han kom in i rummet, tände lampan på högsta effekt och sa högt: "är ni vakna!? neeeeee" sen kom gick han in och pussade oss i pannan. Han erkänner dock inte idag att han var väldigt dragen, utan ursäkten blev: "jag var tvungen och kolla var ni var" aa, säkert..

Hade iallafall en bra dag igår, trots köandet till Idol! Jag hade trevligt, och det var roligt att träffa de flesta från släkten igen! :) Tog några dåliga bilder från Idol igår, kanske kommer upp några snart! Ha en bra söndag, min kommer bestå av teknik, religion och Ryan! Ha det

Idol 2008

image417

Imorgon gäller det, halv 8 tåget imorgon mot centralen, sen vidare mot gärdet. Imorgon ska mina vänner söka in till Idol och jag och några till ska finnas där som stöd, eftersom jag bara är 15 får inte jag söka in i år. Ser fram emot morgondagen så mycket, tror att det kommer bli oförglömligt! Ska snart gå och lägga mig eftersom jag ska upp vid sex imorgon bitti. Vi säger lycka till, till Jasmine, Saga och Linnea!

Sjödalsgymnasiet

Idag var jag och Jasmine på Sjödal, på öppet hus. Vi fick vara med på en lektion, med några 3:or. Jag somnade nästan, det var ganska tråkigt, men Jasmine tyckte om det verkade det som! :) Vi var inte där så länge. Efter det gick vi till Castello och fikade, hon tog en stor baguette med skagenröra och jag en fralla med ost och skinka (eftersom jag inte hade råd till något annat) haha, men jag fick smaka typ hälften av Jasmine, och sen bjöd hon mig på efterätt, tack vännen <3 Sen åkte jag hem och jag har suttit ute och solat i det underbara vädret ett tag, me love!

Fredag

Godmorgon, första gången på länge som jag skriver såhär på morgonen. Men jag ska ta bussen 5 över 9 från sörskogen idag så jag är i god tid. Idag ska jag till Sjödal för att se hur det är där. Somnade jättefort igår, var skittrött, har börjat vara trött konstant nuförtiden typ. Kan det vara pga, träningen? Tre dagar dans i veckan kan ta ibland, även fast vissa kanske inte tror det. Ska göra mig klar nu, hinner nog skriva lite ikväll eller senare om jag inte drar ut med kompisar.

Våren har kommit

Äntligen, nu har våren kommit hit till Sverige. Veckan har bestått av sol, sol och varmt. I skolan har vi varje rast suttit ute vid väggen och solat, nästan allihopa. Det är så varmt så man slipper jackan, man slipper till och med munktröjan, och vissa slänger av sig skorna för att sprida sina härliga fotdofter, varma (förstå ironin). Mopparna är i full gång och man hör ständigt det härliga ljudet, jag blir så lycklig när jag ser folk åka moppe, det bevisar att det nu är vår och snart sommar. Längtar till att träden ska slå ut och bli vackert gröna och att vattnet ska värmas upp så att man kan bada och sedan sola igen. Skolan är snart slut också, inte många veckor kvar nu. Och idag gjorde vi det sista skrviprovet i nationella, bara det muntliga kvar. Kan det blir bättre? Och maj närmar sig med stormsteg och det menas med att det ännu snarare är bal, våran egna bal. Jag är så lycklig just nu, så det finns inte.

image416

Haha

Haha,  jag vet att jag la in exakt likadan bild igår typ, men ser ni skillnaden på henne? Himage415ennes söta små fjortisputande läppar och den avslappnade posen, med handen hängades lite lätt bakom, och den andra armen liggandes på knät, solbrillorna gör ju allt också.Halva hennes lansikte försvinner + att luggen täcker hälften! Gosh, jag gillar bilden. Det är min syster, haha <3

Torsdag

HALLOJ! Torsdagen har varit bra! Hade nationella prov i matte direkt på morgonen, och det gick väl sådär om man säger så. Sen efter det hade vi rast i 1 timme och 20 minuter, men då satt jag och arbetade på religionen som ska vara inne på onsdag. Sen efter det var det spanska där vi bara behövde göra en uppgift sen gå, eftersom de andra inte hade någon lektion. Efter det var det lunch, och sen hade vi en till lektion utan lärare så då satt jag igen och jobbade på mitt religionsarbete. Sen var det storsamling där några från 5an idag tror jag spelade guitar hero mot varandra. De var duktiga! Sen hade vi bild, fast det var lång rast så vi satt ute och solade i solen. Det är ju så sjukt varmt ute nu så man kan gå i linne och leggings. Sommar! Så på våra raster sitter vi ute och solar mot väggen och lyssnar på dunkmusik ifrån Hallbergs moppe tror jag det är. Riktigt bra ljud!  Sen sista lektionen hade vi idrott, orientering idag och jag sprang med bara ett linne och mjukisbrallor. Awiie! 
Efter det var det direkt mot danscenter för att dansa showjazz, det gick  jättebra för mig och jag ska ladda ner låten på en skiva snart tror jag, och några gamla låtar vi dansat till så då ska jag och Saga troligtvis dansa dem på tisdag! Roligt, roligt!

Imorgon är jag typ ledig från skolan, jag ska på öppet hus/prova på dag på Sjödalsgymnasiet. Då får man gå runt på vissa lektioner och se hur det är. Har aldrig varit där inne så det ska bli skoj! Ändrade mitt gymnasieval idag också till sam/beteende som första. Riktigt ambitiöst från min sida. Hoppas ni haft en bra dag!

Schteek

Hehe, idag kom Tindra ner med en teckning som hon gjort till mig, och sen provade hon mina gamla solbrillor, var bara tvungen att ta några kort på henne!

image413 image414

Onsdag

Hejsan, min onsdag har varit ganska bra! Vi har suttit ute mesta tiden och solat i den heta solen, riktigt nice. Hade hantverk idag också och det visade sig att mitt tryck blev jättebra! Riktigt nöjd, nästa gång ska jag sy ihop tröjan och sen är det inte så mycket kvar! Kommer kanske hinna börja på något nytt!? Sen hade vi svenska/so där vi fick tillbaka våra svenskaprov, det gick bra för mig, Vg+, förvånad med tanke på hur det kändes. Ssen började jag på mitt religionsarbete där jag ska jämföra två religioner, jag har valt hinduismen och kristendomen, jag är inte alls bra på religion så jag måste verkligen kämpa för det här! Sen efter skolan så tog jag mellanmål och drack en stor kopp te! Mums. Sen så började jag städa vid halv fyra ungefär och blev klar med mitt rum för ca, en kvart sen. Och det är bara mitt rum liksom, har gillestugan, hallen och toaletten kvar. Kommer inte hinna plugga matte idag ju! Imorgon har jag nationellt prov i matte direkt på morgonen så måste gå igenom lite regler ikväll!

Hoppas ni haft en bra onsdag! / N

Tisdag

Sorry för dålig uppdatering, men jag har inte haft tid! Igår så var jag i skärholmen centrum med Jasmine och hon köpte 3 skor, en t-shirt, ett linne och leggings från Gina tricot. Haha, hon är ett jäkla shoppingfreak, varje gång vi går till stan kommer hon hem med massa nytt. Tyvärr så fick jag titta på medans hon betalade sina snygga grejer i kassan och glatt skutta därifrån sen utan någonting själv, eftersom jag är pank och kommer vara till höst ungefär.
Vi hade en galet rolig hemresa på bussen också, längesen jag garvade så mycket, sjukt roligt! Vi var riktigt flummiga och, vi garvade så vi knappt kunde andas! :) En omogen tjej som kolla snett på oss gjorde hela situationen ännu roligare när Jasmine sa åt henne.

IDAG så har vi dansat i skolan hela dagen. Awiie. Det var meningen att vi skulle dansa vals inför balen, men dansläraren blev sjuk så då fick jag och Saga hoppa in akut och köra en liten danslektion med hela klassen, haha. Tjejerna iaf var skitduktiga och kämpade på, slutresultatet blev riktigt bra! Men killarna däremot gav upp fort förutom tre stycken typ, dvs. Axel, Johan och Callmar.
Sen, efter det hade vi en timmes lektion, valfritt arbete, det blev matte för mig. Men vi gick också runt halva tiden och försökte sälja kaffe och te, till vår klasskassa. Sen, efter lunchen så äntligen, började vi med vår idrottslärares (Peter) kära cowboydans! Och, asså det var så jäkla roligt så det var nog den bästa idrottslektionen nånsin. Alla skrattade hela tiden, och alla gav järnet och showade verkligen. Åh, då älskade jag min klass. Vi alla var riktiga cowboys med lassot svingandes i handen och pistolerna i fickorna. Haha, så roligt!

Sen efter det så slutade vi, ca. 2 timmar förtidigt. de e nice! Sen tog jag bussen halv 5 mot centrum för att ta 48 tåget mot Söder, dvs. danscenter, dvs. Streetdance! Idag var det riktigt roligt också, men jag har redan glömt bort koreografin. Det blev ett lågt inlägg idag. Mycket att skriva :) Ha det!

Söndag

Hejsan! Här i värmland är det skitnice! Vi har haft 20 grader i solen nu i två dagar! Våren har kommit för att föralltid stanna!? Jag hoppas det.

Igår så var vi nere på stan och jag skulle leta efter ett par mjukisbyxor, trots att jag inte har pengar. Vilket jag ångrar så in i helvete för jag hittar ett par! Jag hoppas så mycket att de finns kvar till maj då jag får pengar igen. Åh, jag måste skaffa pengar till balen också, det här kommer inte funka, gå ihop asså. Shit :/

Idag ska vi hem till morfar, vi ska nog grilla och steka i solen (h) De e niice. Awiie :) Sen klockan sju ikväll bär det hemåt mot stockholm igen. Ser inte fram emot veckan för det är massa inlämningar och läxförhör. Fast på fredag ska jag till Sjödal och gå en dag där och se hur det är och så. Kommer hem sent ikväll så hinner nog inte skriva då. Hare bra, hej!

Fredag

Hallå. Hade en kort skoldag idag, jag gick hem vid 20 över 10 idag för jag hade grymt ont i magen så mina ben vek sig nästan (alla tjejer som läser kan förstå mig) så jag gick hem och sov i två timmar ungefär. Riktigt skönt, det behövde jag. Tvingade mig upp vid 1 för att fixa lunch. Nu känns det mycket bättre i magen så jag har bestämt att gå på dansen senare idag. Idag så snackade vi med Micke i skolan också om dagen efter balen. Han kom senare och berättade att vi får sovmorgon till klockan 12 och då så får vi brunch här på skolan tillsammans med personal. Yey! Vi i balgruppen diskuterade vart vi ska vara efter balen också, men kom inte fram till så mycket.

Ikväll åker jag till mamma så jag kommer inte kunna uppdatera något mer efter jag åker till dansen. Skriver kanske något imorgon hemma hos mamma, men blir inte lika mycket uppdatering i helgen. Ha en bra fredag!

Grattis Nalle!

Glömde skriva i förra inlägget att Nalle fyller 16 idag också. Grattis min nallebjörn! :D

image412


Torsdag, dansdag

Hejsan! skoldagen har varit bra! Vi skulle bygga en stol idag av kartongbitar typ, haha och jag, Saga och Martina hade världens finaste idé och ritning, men den blev så jäkla ful med all silvertejp och snöre så jag höll på att dö av skratt åt den idag. Haha, det var roligt! Sen på bilden fortsatte jag med min Elvis bild och målade den med akrylfärg. är väl sådär nöjd med den. Hade orientering på gympan, precis samma banor som förra året så det är inte alls roligt!

Sen, efter skolan drog vi mot kära danscenter för att dansa showjazz med Anette. Det är så roligt <3 och idag så tog jag och Saga klassen direkt efter dvs. den mest avancerade gruppen så vi har dansat tre timmar i streck idag nästan :) Vi var tre personer + Anette och hennes assistent i den gruppen, fanns både fördelar och nackdelar med det, jag fann dock fler fördelar! :) Diagonalen var mycket svårare och jag och Saga var lite lost, men hade vi fått mer tid att öva hade det nog gått bra! Imorgon är det streetjazz med Daniel igen, med den härliga magträningen! Wie.

Skriver kanske mer imorgon om jag hinner. Jag åker till mamma imorgon. God natt!

God natt

Jag är rätt så nöjd med min dag. Imorgon fyller min kära Nalle år också. 16 den jäveln!

Städimpuls

Onsdagar är städdag, idag så vet jag inte vad som hände, men jag och Kaisa bestämde oss för att göra rent badrummet på riktigt för en gångs skull. Vi skrubbade golvet, spolade av golvet, putsa spegeln, gjorde rent på handfatet med medel och grejer. Man blir alleles snurrig i huvudet efter ett tag pga. alla kemikalier och skit. Men det är det värt! På bilden sitter jag och försöker skrapa bort vattnet som vi tidigare spolade över hela golvet. You wish, haha.

image411

Onsdag


Ja! Nu var denna dag avslutat. Direkt på morgonen hade vi nationella prov i engelska, skrivdelen. Det fick OK för mig, varken bra eller dåligt. Efter det hade vi tre timmar håltimme så jag, Linnea och Jennifer gick hem till mig och kollade på "Mina jag och Irene" med Jim Carrey och Reneé Zellwegger. Den är skitroligt, den rekommenderar jag för er som inte har sett den! Saga kom efter ett tag och kollade också :) Sen så satt jag och Jennifer en snabbis och förhörde varandra inför svenskaprovet senare under dagen. Ja, som sagt sedan den sista lektionen hade vi prov i svenska om framförallt författare men även ordförklaringar och sånt. Den gick också OK, men jag trodde att det skulle gå sämre för mig. Men det är en så jäkla lättnad att denna dag är över nu. Nästa vecka har vi nationella prov i matte + läxförhör i teknik + två inlämingar. Oh crap, always look at the bright side of life... wooho. Det går säkert bra. Sen är det inte långt kvar till skolavslutningen och ja, sen är det gymnasiet. Imorgon får vi reda på våra preliminära intagning. Men jag ska söka om så det spelar inte så stor roll för mig.

Vi måste gratta Saga också, som igår fick reda på att hon kom in på Södra Latin med högsta poäng, 20/20 på dansprovet. Hon är grym! Grattis!

Tisdag

Vi hade vikarie på streeten idag, det var jätteroligt. Edin hette han (tack Saga) fast, han var kanske inte så roligt som person som alla andra, men han hade grymt rolig uppvärmning och koreografi :)
Vet inte riktigt vad jag ska skriva, min blogg känns ganska meningslös.

Mår inte så jättebra nu heller, känns som att jag sakta men säkert, förlorar alla nu inför skolavslutningen.
You need to fight for it, but sometimes it finds meaningless.

New York, hotell?

image410

Sitter och kollar på nätet på lite olika hotell i  New York. Morfar har sagt att han vill åka dit med oss. Och att han skulle göra det om vi hittar hotell. Ingen självklarhet för mig, men jag kollar för skojs skull iaf, och pappa har tjatat på oss att göra det. Morfar är inte miljonär så jag kan inte kräva honom största lyxhotellet som vissa andra kan, men i new york tror jag inte att man spenderar så mycket tid på hotellet så, no big deal för mig. Någon som varit i New York, något som har ett bra tips på hotell? Svar uppskattas! Morfar och mamma har varit i New York förut och de har väl bara sagt bra saker om den upplevelsen. Pappa var med på samma resa och anser att New York är en av världens ballaste städer. Pappa är väldigt kritisk av sig så kläcker han ur sig en sån kommentar kan det bara vara bra. Det jag skulle vara orolig för bara om vi kommer iväg är att prata engelska med de som har engelska som modersmål. Jag skulle få en sån jäkla press på mig asså. Men, man ska se det från den ljusa sidan. Jag lär mig förhoppningsvis en del!

Tindra

Dramaqueen

image409

Måndag

min måndag har väl inte varit den bästa, men det blev bättre senare på dan. Jag har en engelska lärare som har vanan att rakt ut säga ens betyg inför allihopa när man inte ens vill veta sitt betyg, det spelar ingen roll om det gått jättebra för en eller som det har gått jättedåligt. Det tog knäcken på mig imorse, men sakta men säkert kom jag tillbaka till mitt normala jag. Tack Martina och Elin det var tack vare er <3

Jag gillar inte alls att komma till skolan och vara på ett helt sjukt, skumt humör. Man vet inte om man ska skrika eller gråta, man är bara på riktigt deprimerande dåligt humör och man stör sig på alla! Det är jättejobbigt. Jag hoppas att det känns bättre imorgon

Ha det bra, hej

Engla

Ikväll tänder vi alla ett ljus för Engla, 10 år. Den 42-årige lastbilschauffören erkände efter en vecka nu att han dödat Engla. Men inte med avsikt. Jag blir tårögd, varför? Påväg hem från träningen, första gången hon cyklade själv hem har jag hört, och så mördas hon på vägen hem, ca 500 meter hemifrån. Det var en ren slump sa mördaren, inget han hade planerat. Man vågar ju inte gå ut mer nuförtiden, ingenting är säkert här längre. Usch, hoppas han får livstid i detta mesiga sverige.  

Mördaren erkände samtidigt ett mord för åtta år sedan, på Pernilla.

Sebastian

För er som inte såg talang 2008 i fredags, här är sebastian  Jag tycker om hans sångröst, den är bra! Han har skrivit låten själv också,han är 14 år. enjoy


Söndag

Ja, då var helgen slut då och jag har inte gjort någonting. Det var kul. Igår kväll, innan jag gick och la mig såg jag en ganska bra film som hette "the butterfly effect" med Ashton Kutcher. Den var faktist bra! Jag kommer ihåg när den gick på bio och jag sa: åh, den måste jag se! Vilken tur att det visade sig vara den just igår då när jag kollade på text tv. Idag kanske jag sla träffa Gustav. Vad ska ni  göra? Jag måste plugga idag också, inte roligt, men det behövs. Jag har nu skrivit nästan en hel A4-sida om H.C Andersen (på datan!) sen har jag förklarat vissa ord och författare med egna ord också. Men jag förstår inte vad prosa och epik är? Någon som vet? Det kommer nog fler inlägg under dagen. Om inte mitt schema blir fullspäckat (haha!) Hej då

Jag vill..

.. Vara liten bebis igen, inga bekymmer alls, inga kärleksbekymmer, inga skolbekymmer, inga som klagar på hur man ser ut eftersom man alltid är söt ändå, inga bekymmer om hur man "ska" se ut, man älskar sig själv oavsett vad liksom. Åh, vill vara liten igen. Puss på dig mamma <3

image408

Jag har så jäkla tråkigt

Jag har jättetråkigt, och jag vill göra något ikväll. Någon? Inte.. Ok

Lördag

Idag har jag varit med hela familjen förutom Kaisa och shoppat, usch, vi var borta länge. Jag hade tänkt köpa ett par gråa mjukisbyxor med kom sedan fram till att det är onödiga pengar just nu, det blir något jag får köpa när jag har mer pengar helt enkelt! Istället köpte jag present till Therese som fyller år den 26:e. Hon fick en glittrig ögonskugga, en mascara och vita trosor som hon önskade sig. Känns skönt att ha presenterna klara. Sen åkte vi till Bauhaus för att kolla på en friggebod som vi ska ha här uppe på tomten. Det var inte roligt att vara borta så länge och jag ville bara hem sen! Jag känner mig inge bra idag, mår illa och är väldigt seg. Gårdagen var väldigt lugn också, jag satt här hemma ensam i soffan och kollade på talang och sedan såg jag en disneyfilm, men somnade i soffan. Vaknade vid halv 1 igen och gick till min säng och somnade om gott igen. Hade inte någon lust alls att gå ut igår heller så jag klagar inte :) Hade ni en bra fredag?

Idag ska jag iaf plugga svenska och jag måste komma fram till hur jag ska förklara vad en roman är och vad prosa och epik är (?) Inte roligt, men jag måste ta tag i skolan nu och komma in på Sjödal! Ha det bra, hej!

Daniel vs. Daniel

Haha, :D Hittade dessa youtube klipp på två av mina danslärare i street och streejazz!



Här nedanför dansar min streetjazz lärare till Justin timberlake, vill bara att ni ska veta att vi gör typ sådär snabba koreografier! Vi gör typ dom stegen, fatta att det är ganska svårt för oss ibland, haha! Den salen han dansar i, dansar vi också i, bara så ni vet (a)


Talang 2008

Tittade nyss på talang 2008 på 4:an, haha jag älskar såna program, där det är auditions, idol, so you think you can dance, talang. Haha, det är så jäkla underhållande! På talang nu så var det en 14-årig kille som sjöng en låt han spelat själv, seriöst, han sjöng rakt in i mitt hjärta! Han var så otroligt söt när han sjöng och bara 14! Sen var det en 10- årig tjej som också sjöng, OTROLIGT bra! Jag fattar inte var all sång kommer ifrån, hon var typ en meter och sjukt smal. Helt sjukt, det var ännu en tjej, jag tror hon  var 13 år som också sjöng sjukt bra! De där tre kommer gå långt, jag hoppas alla tre söker in till Idol när de blir tillräckligt gamla, precis som Saga ska! :D


Strettjazz

Hejsan igen! Kom hem från dansen för ett tag sen. Eftersom jag har tränat hela veckan så kändes det jobbigt för kroppen idag och jag orkade inte ge fullt ut riktigt idag, men jag ska inte klaga för att Saga, hon körde hela vägen utan gnäll alls trots att hon var sjuk. Jag känner mig som en bebis som klagar för allt för att folk ska tycka synd om mig, tro inte det bara! Iaf, koreografin är sjukt snabb som vanligt men det vi gjorde förra lektionen hängde jag med på rätt bra idag, men det nya var jag helt lost i som vanligt. Aja.

Har inga planer ikväll förutom att jag ska se talang 2008! Missade förra för att jag satt på tåget till mamma, kommer därför missa nästa gång också. Förresten, någon som såg so you think you can dance igår? Åh, Mario åkte ut hörde jag! Han var ju så bra och rolig. Inte roligt. Hoppas ni får en härlig fredag!

Fredag

Japp, äntligen fredag och idag var det vårväder! Älskar det, men nu måste jag kämpa i skolan för att komma in på mitt val. Usch, har ont i magen och en klump i halsen. Idag planerade vi inför balen också och kom fram till massa bra saker! Åh vad jag längtar nu! Yey, men jag har absolut inget att berätta just nu, har kanske mer att berätta ikväll. Ikväll är det talang också! Ha en bra fredag

Torsdag

Föredraget gick faktist ganska bra idag, alla mina vänner sa att det var jättebra och då blev jag glad :) Idrotten var också rolig idag, för att Linnea och Martina höll i lektionen och vi körde fys. Det gillar jag, haha. Sen på bilden så blev jag nästan klar med min Elvis, måste bara finslipa den lite nu, med mer färg och så. Eftersom Saga var sjuk idag så fick jag gå ensam till dansen, men det går bra. Man oroar sig i onödan innan för när man väl är där och dansar mår man så bra! :) Fast jag var helt lost i slutet på koreografin idag :S Fast det gick ju framåt för varje gång!

När jag kom hem så satte jag mig och käkade och sen duschade jag, efter det satte jag mig i mitt tysta rum och började läsa om svenska författare, vilket vi har prov i nästa vecka på onsdag. Help me säger jag bara. Jag fick också reda på att jag måste ha 250 poäng för att komma in på mitt gymnasieval, jag har 255 nu, och jag kommer säkert sänka mig i vissa ämnen :( Orkar inte skolan längre..

Kanske skriver något mer sen, annars god natt!

Föredrag: kvinnliga bodybuilders

Imorgon har jag som sagt föredrag om kvinnliga bodybuilders, har övat lite och pratat högt för mig själv, men är jag feg så bangar jag i sista minut imorgon och gör det nästa vecka istället. Får se

image406

Kanske

Jag blev glad för ett litet tag förut när pappa och jag diskuterade Therese födelsedag den 26 April. Han har tänkt ge henne en kurs i golf, haha, men så här är det! Tindras kompis Isabels pappa vill gärna lära sig att spela golf, då tänkte pappa att Therese och han kan gå tillsammans på en kurs. Sedan snackade pappa om det med några kompisar till han och Therese, de tyckte det  var en jättebra idé eftersom hela deras familj spelar golf och då tänkte de att de, tillsammans med pappa och Therese kunde åka iväg på en golfweekend. Då frågar jag: men, vadå tänker du lämna mig ensam en hel helg? Då säger pappa ironiskt: nejdå, du klarar ju inte dig utan din lilla pappa och så kramar han om mig och skrattar. Då säger jag seriöst: vadå, skulle du lämna mig ensam en hel helg, hela huset själv med Kaisa? Då svarar han: det skulle du väl klara, men det är inte säkert att det blir något..

Alltså: lär sig Therese att spela golf så drar dom alihopa på en golfweekend och jag och Kaisa har hela huset för oss själva en hel helg! Jaaaa! Fyfan vad nice det skulle vara, åh. Hoppas det blir av, anledningen till att jag var glad ett tag förut!

Men du är en skitstövel

Onsdag

Hejsan, dagen har varit bra. Men jag har inte alls någon lust att skriva något nu, är på dåligt humör. Skriver kanske ikväll. Matteprovet gick ok iaf.

God natt

Nu ska jag lägga mig i sängen och försöka sova, har förresten sovmorgon imorgon! God natt!

Streetdance

Hejsan! Kom hem från dansen för snart en timma sen. Det var jätteroligt idag och som vanligt får Daniel mig att skratta, haha (a) När jag kom hem så satte jag mig och käka direkt och sen duschade jag, efter det tog jag in datan till teven och satte mig och letade bilder till mitt föredrag på torsdag om kvinnliga bodybuilders. Hittade några bilder, och aa. Hur kan man vilja se ut så? Aja, jag har inte planerat mitt föredrag så jättemycket och det är mitt eget fel så jag förväntar mig inte att det kommer gå bra. Imorgon är det matteprov, usch. Tack vare Martina idag så förstår jag lite mer om paranteser, men jag kommer få hjärnsläpp imorgon så.. Önska mig lycka till!

Tisdag

Tjo, kom precis hem från simningen, man skulle simma 1 km= 40 längder för MVG, och det gjorde jag! Det gick bra, hade bestämt mig innan att inte käka något, haha men det blev godis i slutändan. Oopsie. Aja, dagen har varit väldigt chill, det gillar vi alltid. Men imorgon är det matteprov och jag förstår ingenting så det kommer gå åt helvete! Ska försöka plugga lite nu, önska mig lycka till! Hej då

Elvis Presley

Den mannen är ju grym!

image405

Måndag

Hejsan! Idag hade vi som sagt musikprovet, det gick varken dåligt eller jättebra, det jag trodde helt enkelt. Efter skolan så åkte jag och Jasmine mot centrum för att leta bikini eftersom hela klassen ska simma imorgon, fast tjejerna för sig och tvärtom. Jasmine hittade en jättefin överdel, underdel fixar hon till imorgon hemifrån på något sätt :) Vi skulle dock ha sytt den på sidorna där den var lite stor men det glömde vi. När vi var klara i centrum kom hennes pappa och skjutsade oss till källbrink. Där sprang vi ett varv i spåret och gick sen snabbt hem till Jasmine, det är jobbigt! Hemma hos Jasmine lyssnade vi på Elvis och massa andra, Elvis är ju så bra! Haha, sen hjälpte vi till med maten lite som var italienska köttbullar med pasta. Jättegott var det, men jag tog alldeles för mycket mat på tallriken! Sedan vid 10 över 9 åkte jag hem, var tvungen att springa till bussen för att hinna på 4 minuter och vad tror du händer då?

Jo, jag springer mot bussen och på  vägen så är det en liten nerförsbacke i skogen som man måste gå ner för, jag har i min ena hand en moppehjälm som jag lånat till imorgon, när jag kommer mot backen så ramlar jag på gruset, tappar hjälmen ner för ett jäkla stup typ och då måste jag springa nerför backen, nerför stupet, HELA VÄGEN NER och hämta hjälmen som slutar rulla vid plan mark. Sen var jag tvungen att springa hela vägen upp igen och genom den lilla skogen fram till bussen, jag hann det där på tre minuter faktist och jag var helt död, ni vet när man känner blodsmak i munnen. Haha, illa.. Iaf, sen när jag är på ett ljust ställe ser jag att jag har skrapat upp handen och det har börjat blöda. Eftersom jag inte hade något papper och inte tänkte slicka upp blodet så var jag tvungen att hålla handen högt hela vägen hem.
  Sen när jag kom hem så ska jag tvätta rent såret och ta bort gruset som hamnat under skinnet, först försöker Kaisa men hon har tydligen blivit känslig för sånt så pappa fick ta över, men plötsligt känner jag hur jag börjar må illa, blir yr, börjar se suddigt och mina öron svullnar och jag hör inget. Pappa kollar på mig och säger att jag blivit vit i ansiktet och jag var tvungen att sakta gå framåt för att inte svimma, asläskig känsla precis som när jag hade influensan. Jag satte mig i första tåtölj och tog det lugnt, ett litet tag senare började jag höra igen och jag kunde igen se klart. Haha, vilken resa jag varit på idag!

Imorgon ska vi som sagt simma och då får jag skjuts på moppen av Jennifer till simhallen, wie! Hoppas det går bra för mig imorgon, med tanke på min kondition. Skriver mer imorgon om jag hinner! God natt

God natt

God natt, nu ska jag nog sova. Har prov imorgon och borde vara pigg då. Eftersom det är Montel show som Kaisa säger är så hiimla bra så ska jag gå upp tidigare och skita i min sovmorgon bara för att se det. Kalla mig idiotisk, men sån är jag. God natt, sov gott!

Hemma

Nu är jag hemma i sthlm igen. Eftersom vi åkte från kristinehamn idag från mormor så kändes resan mycket kortare. Jätteskönt och jag hade jätteroligt med Kaisa på tåget haha, vi fördrev tiden genom att slå på varandras knä tills dom får ett sånt där konstigt ryck, haha skitkul. Hemma hos mormor blev det god mat, något kött med skitgod sås och potatis för er som bryr sig om vad jag käka för lunch idag. Såg lite på life of Ryan också när jag kom hem, la märke till att han har rakat av sig allt hår nu, föredrar när det är lite längre ju. Äsch. Imorgon har jag som sagt musikprov i musikhistoria. Pluggade lite på tåget och ska göra det mer snart, efter parlamentet. Ska fråga pappa och Therese, de lär ha mycket koll  på musiken genom åren. Iallafall pappa. Imorgon ska jag och Jasmine ut och springa igen och sen ska jag plugga matte. Skriver troligtvis några inlägg imorgon. Ha det

Söndag

Godmorgon, idag ska vi till mormor och käka en god middag. Skulle som sagt ha pluggat mycket igår med det blev att läsa igenom häftet snabbt sen blev det inget mer. Måste skärpa mig nu om jag ska klara gymnasiet asså. Skriver nog mer när jag kommer tillbaka till sthlm ikväll om jag inte panikpluggar då. Ha det bra!

Gamla bilder

Jag, Kaisa och Anders satt och kollade på gamla bilder för ett tag sen. Hittade riktigt söta ibland. Den största är på Kaisa och mamma för länge sen, jag gillar den bilden. Bilden nedanför till vänster är på mig och mamma. Resten är på mig och Kaisa tillsammans förutom den till höger som är på mig och morfar. För er som är intresserade, haha

image395

    

Lördag

Godmorgon, eller god förmmidag. Mamma väckte mig vid kvart i 10 imorse och det är alldeles för tidigt för mig så jag har sovit i soffan i dryga timmen nu. Vakna precis igen. Min lördag ser rätt chill ut, har inga planer mer än att plugga inför musikprovet på måndag, då det handlar om musikhistoria från 50- talet fram till nu. Anser inte att det är speciellt svårt eftersom jag är mycket intresserad av musik, det svåra blir bara att hålla reda på alla artister och från vilket år de kom och en känd låt de gjort allihopa, men det blir ju lättare ju närmre min tid man kommer. '

Igår när vi skulle väcka Tindra på morgonen när hon fyllde år så vägrade hon gå upp, haha hon låg kvar i sängen på mage helt död typ. Therese fick dra upp henne och presenterna lockades inte ens först, men helt plötsligt skuttade hon upp och sa: jag vill öppna bellas paket först! Hon fick ett par svartvit-fläckiga tofflor, ett sandset med spade etc, lera, en sminkdocka, en sparkcykel med några utav disneys största prinsessor på, en röd klänning med mimmi på och så fick hon något mer jag inte kommer ihåg. Idag har hon kalas för alla hennes vänner där de ska ha pannkakstårta och jag missar den! Haha, aja. Här hemma ska vi nog ha en god efterätt efter middagen ikväll iallafall så.

Vi hade nationella prov i engelska igår också, hörförståelse och läsförståelse. Hörförståelsen var ganska svår faktist och jag tycker inte det gick speciellt bra. Läsförståelsen gick däremot bättre förutom att jag av någon konstig anledning skrev "shore" på ett svar istället för "sure" haha! Inte bra. Aja, jag hoppas det gick bättre iallafall. Hoppas ni får en bra lördag.

Tindra, fyra år imorgon

Hipp, hipp, hurra, hurra, hurra, hurra!


 Imorgon fyller min lillasyster fyra år. Det har redan gått fyra år sen hos låg nyfödd på bb. Kommer fortfarande ihåg stunden då jag höll henne i min famn för första gången. Känns som igår nästan. Tiden går fort! Eftersom vi alltid firar lite på morgonen varje gång så måste jag gå upp 45 minuter tidigare imorgon, dvs. klockan kvart över sex! Jag kommer inte klara det, jag kommer somna i duschen och kommer inte vara så rolig. Jag önskar henne iallafall en riktigt bra födelsedag imorgon! Imorgon kommer jag heller inte ha tid att skriva något, god natt!


image394

Pappa är hemma!

För ett litet tag sen kom pappa hem från Holland. Han åkte dit i söndags för att gå på kurs. Det har alltså bara varit jag, Therese, Tindra, Bella och Kaisa hemma. Det har funkat jättebra men det är jätteroligt att pappa är hemma igen! Han är alltid så positiv och glad när han har varit borta ett tag! Han hade köpt en delikatess från Holland också. Det var som våffelflarn med caramelkräm inuti. De var väl ganska goda, men man mådde illa efter typ 5 tuggor, mäktiga! Skönt att pappa är tillbaka iaf, jag gillar honom <3

Eric Gadd - tvåhundratusen


Här har ni danslåten!



Torsdag, showjazz <3

Hejsan! Idag har skolan varit låång. Idrotten var väl sådär, blev irriterad för att Annelie och Sladjana höll i lektionen och i början sa Annelie: aa, idag så ska ni få arbeta lite mer och inte leka lika mycket som i tisdags. Blev lite irriterad för  tisdags höll Isabel och Jasmine i lektionen och den var mycket roligare än denna! Varmare blev man också. På bilden blev jag klar med min elvis bild också! Han fick en scarf, jag är nöjd med den. Förstorade upp den förhand också för att jag ska göra en tavla utav den. Sen efter skolan var det showjazz, ååh, det är så roligt! Idag började vi på en ny dans, inte lyrisk denna gång och ååh, mycket rumpa, det gillar jag, haha. Vi dansar otroligt nog till låten "200 000" med Eric Gadd. Tro mig dansen är bra! När jag kom hem gick jag direkt upp och käkade och sen duscha, efter det packa väskan till mamma eftersom jag åker dit imorgon och sen börja dammsuga. Tråkigt.

Imorgon är det nationella prov i engelska. Nej! Nervös, men jag hoppas att det går bra. Efter det slutar vi och då ska jag och Jasmine till källbrink och springa i spåret, två varv imorgon! Haha. Vi är duktiga. Efter det så ska jag till dansen, fast vi får se vad klockan blir, jag dansar ju inte förrän klockan halv fem så. Efter det direkt tåget mot flemingsberg och sedan tåget mot Karlstad! Så ser min fredag ut. Hoppas ni haft en bra dag och får en underbar helg.

So you think you could be a model?

Nu har jag kollat på so you think you can dance och just nu håller top model på. Det är de enda programmen jag hinner se typ i veckan, förutom prison break. Blandade lite utav båda titlarna i min rubrik, påhhitigt va. Mm, men nu börjar det. See ya!

Onsdag

Hejsan, idag hade vi hantverk i skolan där jag fortsatte med mitt tryck till min t-shirt med med Marilyn Monroe på. image393Det är så pillrigt och nu vill jag bli klar! Efter skolan så åkte jag, Kaisa och Therese till Haninge centrum och handlade lite. Min lillasyster Tindra fyller fyra år på fredag så vi handlade en present var åt henne, jag köpte en sandset (grejer att ha i sandlådan) till henne. Det blir nog bra. Lite kan imponera på såna små, det är skönt! Sen köpte jag ett par örhängen eftersom jag tappat bort alla mina andra och hårspännen som jag verkligen behöver. Nu sitter jag hemma igen och maten är snart klar. Eller ne, det tar nog ett tag. Idag så började jag berätta om en skitsnygg jacka från H&M som jag vill ha, sen säger Hanna: ja, en sån ska jag köpa idag! Haha, det är inte första gången vi kommer i samma kläder eller vill ha samma plagg. Jag anser att vi nog har samma klädstil bara det att hon har möjligheten att hitta alla snygga kläder vilket jag suger på (!?) Aja, hon ska iallafall köpa den jackan idag och ja! Jag är avundsjuk, det var lugnt enligt henne om jag köpte den också men jag vill inte framstå som en "wannabe Hanna" eller nåt, men vi råkar ha samma smak bara :) Men jag har ändå inte råd att köpa jackan och nästa månad är den väl slutsåld så. Jag vet dock inte om det är likadan jacka som vi tänkte på, men jag tänkte iaf på den här.


Äntligen!

Mycket att berätta. Lååångt inlägg!



Haha, bloggen har inte funkat på evigheter nu typ! Men nu är den back in bussiness! Nu när det inte är lov längre och skolan har börjat igen på allvar så kommer jag inte ha så mycket tid för bloggen eftersom det kommer bli mycket plugg, dans och träning. Men jag försöker iaf en gång om dagen skriva något!

Idag fick jag, Jasmine och Linnea tillbaka vår broschyr från spanskan. Vi fick MVG! Jättenöjd med vår insats och det väger rätt mycket i slutbeyget också och det är bra! Mindre bra är att vi har tre prov nästa vecka och nationella prov i engelska på fredag. Oopsie! Därför det blir panikplugg nu och framåt till nästa vecka. Snart är det nationella prov i matte också som jag kommer sumpa totalt för jag fattar ingenting just nu och de kapitel som vi haft innan kommer inte jag ihåg (!) Fan asså, det här kommer gå skit. Jag kommer inte komma in på något gymnasium, jag kommer hamna på gatan i resten av mitt liv och tigga pengar genom att stå på plattan och sjunga "I need a hero"

Nu till något roligare! Idag har jag tränat nästan hela dagen känns det som och varit allmänt duktig om jag får säga så! Först hade vi idrott i skolan där lektionen faktist gav något eftersom Jasmine och Isabel hade lektionen, samarbetsövningar, jätteroligt! Sen efter det bar det direkt mot danscenter där vi fick springa nästan eftersom tåget var försenat. Sen dansade jag street i en timma och idag tog det på kroppen asså! Riktigt kvavt i danssalen och jag gav allt! Haha. Funderade på att ge upp för att jag var så varm flera gånger men nejdå! Sen åkte jag direkt till källbrink där jag mötte Jasmine och vi sprang/gick spåret där. Efter det körde vi lite fys! Och nu är jag hemma. Kom hem vid 10 ungefär. Länge sen jag presterade något såhär bra, haha. Förlåt men jag är stolt över mig själv. Men imorgon kommer jag plugga. Sorry. Sov så gott, god natt!